Ιαπωνικό Σχολείο

Το ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ είναι ένα πρωτοποριακό και μοναδικό για την χώρα μας σχολείο.

Το Πρόγραμμα του Ιαπωνικού Σχολείου λειτουργεί με την καθοδήγηση της κας Νασούλας Μαίρη Εκπαιδεύτριας Daito Ryu AikiJujutsu του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Άπω Ανατολή Βόλου. Η κα Νασούλα Μαίρη εμπνεύστηκε και έκανε πράξη μία προσωπική της φιλοδοξία κι ανάγκη, την ίδρυση του Ιαπωνικού Σχολείου στην Ελλάδα.  Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών κι ακολουθεί τα πρότυπα λειτουργίας των σχολείων της μακρινής Ιαπωνίας.

Στόχος  του η μεταφορά των παιδιών σε ένα κόσμο Σεβασμού και Πειθαρχίας, σε ένα κόσμο δομημένο με αρχές  και αξίες. Οι αρχές αυτές μεταφέρονται στα παιδιά της ευαίσθητης αυτής ηλικίας μέσα από τεχνικές, μέσα από το ίδιο το περιβάλλον του σχολείου, τον τρόπο εκπαίδευσης, μάθησης, επικοινωνίας, τον τρόπο που εφαρμόζουν όλοι όσοι μαθαίνουν να βρίσκονται και να βιώνουν στιγμές μέσα σε ένα dojo.

Υπάρχει λοιπόν ο τρόπος να κάνουμε την διαφορά, υπάρχει ο τρόπος να αλλάξουμε τα πρότυπα που καλλιεργούνται στην κοινωνία του σήμερα και δεν μας αρέσουν.

 Ας επενδύσουμε στα παιδιά, ας μεταφέρουμε στα παιδιά αρχές κι αξίες για να φέρουμε σιγά – σιγά την αλλαγή που επιθυμούμε!

Blackbelt: