Τεχνικές στο Krav maga

Όταν μιλάμε για περιπτώσεις αυτοάμυνας σε πραγματικές συνθήκες, τότε η εκμάθηση των σωστών τεχνικών Krav maga είναι η σωστή κίνηση. Το Krav maga δημιουργήθηκε από τον Imi Lichtenfeld ο οποίος συνδύασε τεχνικές διάφορων πολεμικών τεχνών σε μια προσπάθεια να σχεδιάσει ένα μαχητικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει καταστάσεις σε πραγματικές συνθήκες. Οι βασικές αρχές του Krav maga υποδεικνύουν ότι η χρήση όλων των μέσων είναι απαραίτητη προκειμένου να επιλυθεί γρήγορα και αποφασιστικά μια αντιπαράθεση. Ο λόγος είναι ότι μια μάχη σε πραγματικές συνθήκες πρέπει επιλυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες τραυματισμού ή ακόμη και θανάτου.

Το Krav maga περιλαμβάνει τεχνικές που βασίζονται σε αποφασιστικές και σκληρές επιθέσεις έτσι ώστε να καταστεί αδύνατο ο αντίπαλος να αντεπιτεθεί. Λόγω της αυξημένης αποτελεσματικότητας του, αν κάποιος ενδιαφέρεται για αυτοάμυνα, τότε το Krav maga είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Το Krav maga δίνει έμφαση στην αποφυγή τραυματισμών και την χρήση αποφασιστικών αντεπιθέσεων ώστε η μάχη να τελειώνει γρήγορα. Παραδείγματα τυπικών τεχνικών Krav maga, περιλαμβάνουν χτυπήματα με το κεφάλι, χτυπήματα στα γεννητικά όργανα και χτυπήματα με τους αγκώνες σε ευάλωτα σημεία όπως ο λαιμός και η μύτη.

Άλλη μια δημοφιλής κατηγορία τεχνικών είναι το “κλείδωμα” των αρθρώσεων που σκοπό έχουν την ακινητοποίηση και το σπάσιμο των αρθρώσεων και όποτε αυτό είναι απαραίτητο χρησιμοποιούνται για τον αποτελεσματικό αφοπλισμό του αντιπάλου. Λόγω της φύσης της τέχνης και της δυνατότητας που παρέχει για την γρήγορη επίλυση μιας διαμάχης, το Krav maga είναι το σύστημα μάχης σώμα με σώμα που προτιμούν αρκετά στρατιωτικά σώματα αλλά και δυνάμεις αστυνομίας ανά τον κόσμο.

Blackbelt: